Binnen 1 - 3 werkdagen verstuurd
Gratis ophalen in Duiven
Gratis verzending vanaf 60 euro
Veilig betalen

Heilig hout

Heilig hout

Palo Santo, ook wel heilig hout genoemd. Heilig hout heeft e..
€3,95

Palo santo zakje

Verrijk je omgeving met het Palo Santo zakje van PuurBijOns,..
€7,60

Palo santo oftewel heilig hout

Palo santo betekent Heilig hout. In veel verschillende culturen wordt het heilig hout gebruikt bij ceremonies, rituele en religieuze activiteiten. Wanneer heilig hout wordt verbrand, komt er een zoete, warme geur vrij. Deze geur van heilig hout versterkt de trilling van de lucht en zorgt voor een diepere connectie met de bron, leidend tot een diepe, meditatieve toestand. Heilig hout wordt daarom veel ingezet tijdens meditaties.

Het verzamelen van heilig hout staat onder streng toezicht. Alleen afgebroken takken en omgevallen bomen mogen gebruikt worden. Het heilig hout moet na het verzamelen nog 4 – 10 jaar rijpen voordat het de kenmerkende geur af geeft. Daarnaast wordt voor elke kilo heilig hout die verkocht wordt weer een nieuwe boom gepland. Omdat heilig hout een natuurlijk product is, kunnen afmetingen en gewicht van het heilig hout licht afwijken.

Voordelen heilig hout op je gezondheid

Al eeuwen lang worden er veel verschillende gunstige werkingen van heilig hout gekoppeld aan de gezondheid. Heilig hout heeft namelijk niet alleen een rustgevende en positieve werking op de geest, maar er zijn ook veel lichamelijke voordelen. Heilig hout wordt in sommige culturen traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep, astma, stress, angsten, depressie, ontstekingen en reuma. Heilig hout kan heilzaam zijn voor de hiervoor genoemde aandoeningen.

Hoe gebruik je heilig hout in huis

Brand de bovenkant van een stokje heilig hout of geperst staafje heilig hout aan met een lucifer of aansteker. De geperste stokjes heilig hout kun je doseren door een stukje heilig hout af te breken.
Laat het heilig hout branden en blaas vervolgens de vlam uit. Leg het heilig hout in een wierookhouder of in een mooie schelp om de as van het heilig hout op te vangen. Met de rook verspreidt de geur en energie van het heilig hout zich door de ruimte. Het geperste heilig hout blijft rustig doorsmeulen; een los stokje heilig hout dien je opnieuw aan te steken als het stopt met rook afgeven.

Ben je klaar met het gebruik van het heilig hout? Doof de heilig hout stokjes niet met water. De heilig hout stokjes zijn daarna niet meer bruikbaar. Je kunt de heilig hout stokjes bijvoorbeeld doven in zand of een andere vuurvaste ondergrond gebruiken.

Heilig hout bij PuurBijOns

Ons heilig hout komt oa uit Peru en Ecuador. Waar het heilig hout uitsluitend bestaat uit heilig hout van takken die op natuurlijke wijze van de bomen zijn gevallen.

Lees meer
Lees minder
Binnen 1 - 3 werkdagen verstuurd
Gratis ophalen in Duiven
Gratis verzending vanaf 60 euro
Veilig betalen