Binnen 1 - 3 werkdagen verstuurd
Gratis ophalen in Duiven
Gratis verzending vanaf 60 euro
Veilig betalen

Bijenwas kaarsen

Bijenwaskaars

De bijenwaskaars in ons assortiment is gemaakt van 100% natu..
€4,75
Actie-9%

Bijenwaskaarsen set

Onze 100% pure bijenwaskaarsen set van handgerolde kaarsen g..
€22,50 €20,49

Bijenwaskaarsen lavendel

100% pure bijenwaskaarsen waaraan gedroogde lavendelbloemen ..
€8,95

Bijenwaskaars

Wil jij verlichting in huis die milieuvriendelijk is? Dan is..
€2,95

Bijenwaskaars lavendel

100% pure bijenwaskaars waaraan gedroogde lavendelbloemen en..
€6,75

Bijenwaskaars handgerold

De bijenwaskaars handgerold in ons assortiment is gemaakt va..
€5,75

Bijenwas dinerkaars

Een bijenwas dinerkaars is naast dat het goed is voor het mi..
€3,49

Wat zijn bijenwas kaarsen

Bijenwas kaarsen zijn kaarsen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten gemaakt door honingbijen. Wanneer bijen honing eten, produceren ze deze wax. Imkers filteren de bijenwas van de honingraten en verkopen het voor het maken van bijenwas kaarsen. De bijenwas voor de bijenwas kaarsen die PuurBijOns verkoopt is afkomstig van de lokale imker.

Bijenwas kaarsen zijn de meest natuurlijke kaarsen die je kunt kopen, en daarbij zijn bijenwas kaarsen ook de meest duurzame kaarsen. Aan bijenwas kaarsen mogen geen oliën worden toegevoegd.

Kaarsen die gemaakt zijn van 100% pure bijenwas branden met een rustige vlam. Dit komt omdat bijenwas kaarsen een enorm zuiver product is.

Waar komt de bijenwas voor de bijenwas kaarsen vandaan

Bijenwas is 100% natuurlijk en is hiermee een perfect alternatief voor kaarsen van grondstoffen als paraffine. Bijenwas is een zeer multifunctioneel en wordt naast het gebruik als brandstof voor bijenwas kaarsen, ook gebruikt voor het maken van verzorgingsproducten, cosmetica of als meubelwas.

Alle soorten honingbijen hebben het vermogen om bijenwas te maken. Wel zijn het de zogenaamde “werkbijen” die deze belangrijke taak uitvoeren. Dit zijn jonge bijen met een leeftijd tussen de 14 en 21 dagen. Deze bijen komen nog niet buiten de bijenkorf.

De werkbijen eten bij het maken van de hexagonale honingraten veel honing. Deze honing is de energiebron voor de bijen en als de lichaamstemperatuur stijgt wordt de bijenwas vloeibaar. Via de wasklieren druipt de bijenwas uit het lichaam van de bijen, en wordt het geleidelijk hard. Bijen maken dan met hun pootjes de hexagon vorm raten. Het is een proces dat veel tijd in beslag neemt, en waarbij bijen ongeveer 3kg honing gebruiken om 1kg was te maken. 

De imker snijdt de hexagonale honingraten los met een warm mes en smelt ze in een grote pan. Tijdens het smelten scheidt de imker de honing van de bijenwas. Als de honingraten helemaal zijn gesmolten, en er alleen nog was is, wordt de was in ijzeren bakken gegoten. In deze bakken zal de bijenwas stollen en worden het staven. Deze staven worden omgetoverd tot bijvoorbeeld bijenwas kaarsen, boenwas of andere producten.

Voordelen van bijenwas kaarsen

Er zijn veel voordelen van bijenwas kaarsen.

  • Bijenwas kaarsen zijn de meest natuurlijke kaarsen die er te koop zijn
  • Bijenwas kaarsen zijn duurzaam
  • Bijenwas kaarsen hebben een gunstige invloed op je luchtwegen
  • Met het kopen van bijenwas kaarsen help je de bijenpopulatie in stand te houden
  • Bijenwas kaarsen zijn vrij van paraffine
  • De bijenwas kaarsen produceren vrijwel geen rook
  • Ook als je de bijenwas kaarsen niet brandt is het, dankzij de opvallende gele kleur, een mooi decoratief object voor in huis

Een nadeel van bijenwas kaarsen is dat ze wat duurder zijn in de aanschaf vergeleken met paraffine kaarsen. Bijenwas kaarsen daarentegen branden langer. Het is wel belangrijk dat de bijenwas kaarsen gemaakt zijn van 100% pure bijenwas.

Bijenwas kaarsen van PuurBijOns

PuurBijOns heeft meerdere bijenwas kaarsen in het assortiment opgenomen. De bijenwas kaarsen in ons assortiment zijn zorgvuldig uitgekozen. Al onze bijenwas kaarsen zijn gemaakt van 100% pure bijenwas. Er zijn geen andere ingrediënten aan toegevoegd. Onze bijenwas kaarsen zijn allemaal hand gerold en gemaakt van bijenwas afkomstig van de lokale imker.

Hoe gebruik je bijenwas kaarsen

Bijenwas kaarsen kun je plaatsen op een plat schaaltje of in een kaarsenkandelaar. De brede bijenwas kaarsen kunnen zelfstandig staan en passen daarom perfect op onze betonnen achtbaan.

Bijenwas kaarsen zijn een mooie toevoeging voor ieders interieur. Ook als de bijenwas kaarsen niet branden zijn bijenwas kaarsen een opvallende verschijning. Brandende bijenwas kaarsen hebben iets magisch en voegen veel sfeer toe aan een ruimte.

Lees meer
Lees minder
Binnen 1 - 3 werkdagen verstuurd
Gratis ophalen in Duiven
Gratis verzending vanaf 60 euro
Veilig betalen